jueves, 18 de junio de 2009

Campanya NO EN EL MEU NOM.


Segons Diego Gómez, “Rita Barberà ha boicotejat l’acte per decisió política i amb una actitud antidemocràtica”

L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA PROHIBEIX LA FESTA REIVINDICATIVA DE FINAL DE CURS ORGANITZADA PER ESCOLA VALENCIANA SOTA EL LEMA “SENYOR CAMPS, EL VALENCIÀ OBRI LA PORTA A LES LLENGÜES”

Un funcionari ha telefonat aquest matí, vint dies després de presentar la sol·licitud, informant que no permetria la instal·lació de la megafonia i la pantalla de projecció per realitzar l’acte, que d’altra banda sí comptava amb l’autorització de l’ocupació de la via pública de Delegació de Govern. L’acte consistia en un homenatge a la comunitat educativa, i en la projecció dels missatges de millora del sistema educatiu. De moment, la decisió incompleix la llei perquè no s’ha argumentat el motiu, tampoc s’ha transmès per escrit ni en el temps adequat.

Escola Valenciana havia rebut més de 200 missatges en forma de text, fotos i vídeos adreçats a Camps, que completaven la campanya “Missatges pel Plurilingüisme” consistent en l’enviament per part de la ciutadania de 70.000 postals i milers de correus electrònics amb 5 punts sobre quin model d’escola plurilingüe desitgem. Escola Valenciana manté la convocatòria demà a la Plaça Manises a les 19h, no farà la projecció audiovisual pel possible impediment del muntatge de la pantalla però sí que emetrà el so dels missatges, encara que no ha anunciat de quina manera i des d’on per evitar el boicot de l’Ajuntament i la Generalitat. A més, Diego Gómez, president de l’entitat, llegirà un comunicat.

Entre els missatges que es podran escolar estan les veus de pares i mares, de polítics, de sindicats, d’alumnes i de persones que formen part d’Escola Valenciana arreu de les nostres comarques. Es podran escoltar missatges com el de Pep, un pare que li pregunta a Camps si ha de fer alguna instància a l’estranger per a sol·licitar que les seues filles puguen estudiar en valencià a l’institut, o el d’Irma, una mare del CP Raquel Payá de València que porta dos anys lluitant perquè hi haja una línia en valencià a la seua escola i que enguany han tornat a denegar Conselleria malgrat tindre un informa favorable de la inspecció educativa.

Escola Valenciana havia sol·licitat el 29 de maig de 2009 el permís tant a la Delegació de Govern com a l’Ajuntament de València (amb número de registre 093870). La Delegació de Govern havia ja enviat el seu permís, mentre que l’Ajuntament de València ha enviat un fax hui a les 12:34 denegant el permís, a 24 hores de l’acte.

Des de la setmana passada Escola Valenciana ha telefonat diàriament a l’Ajuntament, i tenia informació que la sol·licitud no estava seguint el curs ordinari i estava pendent d’una decisió política.

Davant d’aquest fet, l’entitat cívica manté la convocatòria i fa una crida a “assistir massivament a l’acte, a fer valdre la veu dels qui apostem per la regeneració democràtica, l’honradesa política, l’esforç del dia a dia, l’ensenyament públic de qualitat i molts altres valors que no representa el president Francisco Camps”.

El president d’Escola Valenciana, Diego Gómez, ha afirmat : “Un cop més, com ja va passar a la presentació de les Trobades, ens censuren, Camps i Barberà treuen el seu costat més dèspota, però nosaltres no ens aturarem, volem ser la veu dels valencians i valencians que front a la censura aposten per les paraules i el diàleg, que volem dir en veu alta som valencians i valencianes i no tenir que avergonyir-nos dels nostres governants i de la seu gestió caòtica.”

Davant aquest fet, Escola Valenciana engega la Campanya No en el Meu Nom, consistent en una cadena de missatges de correu electrònic adreçats al president Camps demanant-li explicacions i mostrant-li el nostre desacord.

El missatge proposat és:

“Senyor Francisco Camps, un cop més vosté ha demostrat el seu talant antidemocràtic censurant actes i atemptant contra la lliberta d’expressió, menyspreant una part important de la població valenciana. En només una setmana vostè ha intentat prohibir la Concentració contra la Corrupció, el dret a manifestar-se de les víctimes de metro i ara l’acte de final de curs d’Escola Valenciana. Sàpiga que contra la censura apostem per les paraules, front a la gestió caòtica i gran events aposten pels serveis públics de qualitat com l’ensenyament; front al pensament únic i monolingüisme aposten per la diversitat i obertura; front a la corrupció aposten per la dignitat, honradesa i treball diari; front al seu model econòmic fallit apostem per un nou model productiu basat en l’eficiència; front a la destrucció del territori apostem per un urbanisme al servei del ciutadà. Per tot això li demane la seua dimissió com a president dels valencians i valencians, vostè ha deixat de representar-nos, ens avergonyeix”.

Comunicació - Escola Valenciana

comunicacio@fev.org / premsa@fev.org

Mòbils: 618 329 706 / 653 189 366

www.escolavalenciana.org

No hay comentarios: