miércoles, 1 de julio de 2009

TRES AÑOS DESPUÉS Y TODAVÍA SILENCIO


Tres anys després del pitjor accident de Metro ocorregut a Europa –dilluns 3 de juliol de 2006, València, línia 1, estació de Jesús, 43 persones mortes i 47 ferides– molts interrogants continuen sense resposta. Sembla com si no haguera passat res, més enllà de la culpabilitat atribuïda en temps rècord al maquinista per excés de velocitat. Una tragèdia col·lectiva i desenes de tragèdies personals, en un sistema públic de transport en el que resulta extraordinàriament fàcil i econòmic vigilar la velocitat dels combois.

L'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol es concentra cada dia 3 de cada mes al centre de València per a continuar exigint respostes i evitar que muira també el record d’aquella maleïda jornada, oblidada –o pitjor, ignorada– per la ciutadania, pels mitjans informatius, per la Justícia i per l’Administració, que mai no ha volgut assumir cap responsabilitat i que creu que el mal ocasionat es pot reparar amb unes indemnitzacions i amb un monòlit il·legible i esquàlid, abandonat junt a un parc a 300 metres del lloc de l’accident.

La pròxima concentració serà divendres 3 de juliol de 2009 a les 19:00 hores, a la plaça de la Mare de Déu de València.
En commemoració del tercer aniversari
de l'accident hi haurà també altres activitats (veure programa adjunt).

2 comentarios:

L.B dijo...

be(j)esus itos

¿yo nunca he dicho nada de tus anti-haikus? ¿o es que hay que escribirlo para que no se lo lleve el viento?

acabo el día 15 y seré feliz y dejará de caérseme el pelo y de acelerárseme el corazón! y podré, al fin, tomarme algo en paz y tranquilidad contigoooo!! te hace???

te ama,

lucía

Jesús Ge dijo...

Hola amigüíta Lucía,

pues sí, sólo he puesto los comentarios que me dejaron por escrito, pero si quieres puedes envíarme el tuyo y lo añado.

Por cierto, el lunes comienzo mis trámites para convertirme en filólogo. ¿Me ayudarás, profe?

saludos.