martes, 5 de enero de 2010

ÁNIM A SALVEM EL CABANYAL!!!

Enhorabona i ànims a Salvem el Cabanyal

Des de Ca Revolta ens alegrem de la decisió presa pel Ministeri de Cultura d'ordenar la paralització immediata del projecte de l'Ajuntament de València de perllongar l'avinguda Blasco Ibáñez fins a la platja. Aquest projecte decimonònic suposava l'enderrocament de més de 400 edificis del barri del Cabanyal.

El Ministeri ha elaborat informe, tal com li demanava la sentència del Tribunal Suprem de maig de 2009, on qualifica d' "espoli del patrimoni artístic" el pla, que amenaçava un barri catalogat com BIC (Bé d'Interés Cultural) pel seu "sistema urbà reticular derivat de l'alineació de les antigues barraques" amb edificacions centenàries tan emblemàtiques com la Casa dels Bous o la Llotja de Pescadors.

Des que el Ple de l'Ajuntament de València del dia 24 de Juliol de 1998, va aprovar l'avantprojecte de Prolongació de l'Avinguda Blasco Ibáñez fins al mar els habitants del Cabanyal han patit un malson continu, amenaçats per l’especulació i els interessos immobiliaris, que junt a la desídia en les inversions per part del govern municipal han afavorit la degradació de les condicions de vida al barri. No podem oblidar que ja l'any 2007 l'Ajuntament accelerà el procés d'expropiació i enderrocament de fins a 260 habitatges dels carrers Sant Pere i Luis Despuig.

Mentrestant, els veïns, acompanyats de ciutadans solidaris de la ciutat de València, han organitzat cassolades, manifestacions al barri i la ciutat, a Madrid, a París, a Brussel·les... falles de denúncia i onze edicions de Portes Obertes (compartint les cases, actuacions teatrals, exposicions d’arts, concerts i festes).

Des d'ahir, 4 de gener de 2010, amb la decisió del Ministeri, aquesta lluita sense treva al llarg d'onze anys té més probabilitats de trobar el seu punt i final. Sembla que s'ha imposat la justícia i la racionalitat i que els valencians podrem continuar gaudint d'un teixit urbà viu i únic a Europa.

ENHORABONA A TOTA LA CIUTADANIA! I sobretot a la gent que ha lluitat i lluita pel seu barri

No hay comentarios: